Privatumo politika - Talent Lab
Kiekvienas žmogus gali dirbti ne tik tai, ką moka, tačiau ir tai, ką iš tiesų mėgsta ir myli. Padedame talentams ir darbdaviams atrasti vieniems kitus tam, kad kartu kurtų iš tiesų nuostabius dalykus.
Personalo atranka, vadovų paieška, personalo valdymas
22914
page-template-default,page,page-id-22914,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Privatumo politika

Mes, Talent Lab UAB, esame personalo paieškos ir atrankos agentūra, asmens duomenis tvarkome teisėtai ir sąžiningai, remiantis nustatytais tikslais. Asmens duomenis tvarkome tik gavę sutikimą. Siekiame, kad duomenys būtų saugūs, konfidencialūs bei tinkamai saugomi. Laikomės Bendrojo asmens duomenų apsaugos reglamento (toliau BDAR), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo ir kituose teisės aktuose nustatytų asmens duomenų tvarkymo reikalavimų.

Ši Privatumo politika galioja visiems asmenims, kurie atsiunčia mums savo CV, motyvacinius laiškus ar rekomendacijas tiesiogiai ir užklausos pavidalu.

Kaip renkame jūsų asmens duomenis

Tvarkome jūsų asmens duomenis gautus tokiais būdais:

  • Kai patys mums pateikiate savo asmens duomenis, t. y. atsiunčiate CV, motyvacinius laiškus, rekomendacijas, universiteto baigimo diplomo, mokymų, konferencijų pažymėjimų kopijas tiesiogiai, kandidatuojate į mūsų darbo skelbimus darbo paieškos portaluose, bendraujate su mumis telefonu, el. paštu, susitikimų metu, atliekate testus ar užduotis atrankos procesų metu. Jums susisiekus su mumis raštu arba el. paštu, išsaugosime susirašinėjimo duomenis.
  • Kai jūs patys naudojatės mūsų valdomomis interneto svetainėmis, t. y. tam tikra informacija (pvz. interneto adresas (IP)), jūsų naudojamas įrenginys, naudojama internetinė naršyklė, apsilankymų skaičius, peržiūrėti mūsų interneto svetainės puslapiai, laikas praleistas interneto svetainėje, interneto svetainės, kuriose lankėtės prieš patekdami į mūsų svetainę yra renkama automatiškai.
  • Kai jūsų asmens duomenis teisės aktų ar šios Privatumo politikos nustatyta tvarka gauname iš kitų asmenų.

Galime apjungti asmens duomenis gautus iš jūsų pačių su duomenimis, kuriuos surinkome patys iš kitų viešai prieinamų šaltinių, tokių kaip interneto svetainių slapukai, duomenys gauti jums teikiant mūsų paslaugas, iš trečiųjų asmenų teisėtai gauti duomenys. Remdamiesi savo teisėmis jūs visada galėsite reikalauti ištaisyti klaidingus jūsų asmens duomenis.

Tikslai, kuriais tvarkome jūsų asmens duomenis

Paslaugų teikimo tikslu, t. y. tvarkome jūsų asmens duomenis siekdami tikslingai teikti mūsų paslaugas: surasti, atrinkti, įvertinti ar kandidatai atitinka mūsų klientų poreikius bei reikalavimus siūlomam darbui:

  • Šiuo tikslu mes tvarkome asmens duomenis gautus iš jūsų pačių, t. y. jūsų gyvenimo aprašyme, motyvacine laiške pateiktus duomenis, telefonu, el. paštu ar susitikimo metu surinktus duomenis, taip pat duomenis surinktus jums naudojantis mūsų ar kitomis interneto svetainėmis bei gautus iš kitų asmenų, t. y. esamų arba buvusių darbdavių rekomendacijų, socialinių tinklų, visuomenės informavimo priemonių etc.
  • Šiuo tikslu jūsų asmens duomenis perduodame savo klientams – darbdaviams, kurie ieško darbuotojų savo atstovaujamose įmonėse. Kartu su mumis jie bus jūsų asmens duomenų valdytojai. Savo klientams mes neperduosime daugiau jūsų asmens duomenų nei tvarkysime šios Privatumo politikos pagrindu. Mes su klientais esame sudarę sutartis, kuriomis įsipareigojame saugoti jūsų asmens duomenis.

Kandidatų duomenų bazės administravimo tikslu, t. y. pasibaigus atrankai, į kurią jūs pats teikėte savo asmens duomenis, mes tvarkome jūsų asmens duomenis tam, kad turėtumėme galimybę jums pasiūlyti darbą ir karjeros galimybes ateityje. Surasti mūsų klientų poreikius bei reikalavimus atitinkančius kandidatus, juos atrinkti ir įvertinti ar jie tinka siūlomam darbui bei pristatyti darbdaviams.

  • Šiuo tikslu mes tvarkome tokius pačius asmens duomenis kaip ir paslaugų teikimo tikslu. Teikiame juos tiems patiems asmenims ir saugome juos tokį patį laiką.

Šiais aukščiau išvardintais tikslais jūsų asmens duomenis mes saugome 1 metus nuo tos dienos, kai jūs pateikėte mums informaciją apie save pirmą kartą.

Kaip mes naudojame slapukus

Renkame informaciją apie jus naudodami slapukus (angl. cookies) ir panašias technologijas savo internetinėje svetainėje. Slapukai, tai maži dokumentai, kurie yra laikinai įrašomi į jūsų naudojamo įrenginio kietąjį diską ir leidžia atpažinti jus per kitus apsilankymus interneto svetainėse, išsaugoti jūsų naršymo istoriją, parinktis, pritaikyti turinį, pagreitina vykdomas paieškas, sukuria patogią svetainių aplinką, pateikia ją efektyviau ir patikimiau. Slapukai yra įprasta naršymo internetinėse svetainėse praktika, kuri palengvina naudojimąsi svetaine.

Naudodami slapukus galime rinkti informaciją apie interneto adresą (IP), naudojamus įrenginius, naudojamą internetinę naršyklę, apsilankymų skaičių, peržiūrėtus mūsų interneto svetainės puslapius, laiką praleistą internetinėje svetainėje, interneto svetaines, kuriose lankėtės prieš patekdami į mūsų tinklalapį.

Slapukų pagalba gautą informaciją naudojame šiais tikslais :

  • Norėdami užtikrinti savo internetinės svetainės funkcionalumą;
  • Norėdami analizuoti duomenis apie naudojimąsi mūsų internetine svetaine;
  • Norėdami tobulinti ir vystyti savo svetainę, jog ji vis geriau atitiktų vartotojų poreikius.

Sutikimą naudoti slapukus galite suteikti šiais būdais:

  • Neištrindami slapukų ir nepakeisdami savo naudojamos interneto naršyklės taip, kad ji nepriimtų slapukų;
  • Internetinėse svetainėse pateiktoje nuorodoje apie slapukus paspaudę žymą „Man tinka“;
  • Išreikšdami savo sutikimą registracijos interneto svetainėse metu;

Bet kuriuo metu jūs galite atšaukti duotą leidimą naudoti slapukus. Tai padaryti galite pakeisdami savo naudojamos interneto naršyklės nustatymus taip, kad ji nepriimtų slapukų. Kaip tai tiksliai padaryti priklauso nuo naudojamos operacinės sistemos ir interneto naršyklės. Išsamią informaciją apie slapukus, jų naudojimą bei jų atsisakymo galimybes galite rasti adresu https://policies.google.com/technologies/ads?hl=lt.

Kai kuriais atvejais nesutikimas su slapukais ar jų ištrynimas gali sulėtinti naršymą, apriboti tam tikrų interneto svetainių funkcijų veikimą ar blokuoti prieigą prie interneto svetainių.

Kam teikiame jūsų asmens duomenis

Garantuojame, kad jūsų pateikti asmens duomenys neparduodami, neperduodami ar kitaip neteisėtai nenaudojami kitiems tikslams, nei buvo surinkti. Tačiau, mes pasiliekame teisę pateikti jūsų asmens duomenis, jei privalėtumėme tai padaryti įstatymų numatyta tvarka.

Galime perduoti jūsų asmens duomenis įmonėms padedančioms mums vykdyti savo veiklą, t. y. partneriams bei klientams, iš kurių reikalaujame, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tik pagal mūsų pateiktus nurodymus ir galiojančius teisės aktus užtikrinančius jūsų duomenų apsaugą. Su partneriais ir klientais sudarome sutartis, kurios įpareigoja griežtai laikytis asmens duomenų apsaugos reikalavimų.

Kiek laiko saugome jūsų asmens duomenis

Jūsų asmens duomenis saugome ne ilgiau, nei to reikalauja duomenų tvarkymo tikslai ar numato teisės aktai, jeigu juose yra nustatytas ilgesnis duomenų saugojimo terminas.

Siekiame nesaugoti neaktualių, senų asmens duomenų, todėl juos atnaujinus saugoma tik aktuali informacija.

Kaip saugome jūsų asmens duomenis

Jūsų asmens duomenys, kuriuos renkame bus Europos Sąjungos teritorijoje, bet gali būti perduoti arba saugomi ir už Europos Sąjungos ribų. Perduodami jūsų asmens duomenis už Europos Sąjungos ribų atliksime visus reikalingus veiksmus, jog užtikrintumėme jūsų asmens duomenų saugumą, laikantis šios privatumo politikos.

Kai perduodate savo asmens duomenis į interneto svetaines, patys prisiimate su asmens duomenų perdavimu į interneto svetaines susijusią riziką. Kai gausime jūsų asmens duomenis, taikysime griežtas procedūras ir saugumo priemones, jog pateikti asmens duomenys būtų apsaugoti nuo neteisėto panaudojimo.

Jeigu susiklostytų mažai galimos aplinkybės ir sužinotumėme apie jūsų asmens duomenų saugumo pažeidimus, galinčius sukelti grėsmę jūsų teisėms ar laisvėms, nedelsdami jus informuotumėme.

Jūsų teisės

Tvarkydami asmens duomenis užtikriname jūsų teises pagal BDAR ir Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymą. Jūs, kaip asmens duomenų subjektas, turite šias teises:

  • Būti informuotas apie savo asmens duomenų tvarkymą;
  • Susipažinti su savo asmens duomenimis, kuriuos mes tvarkome;
  • Reikalauti ištaisyti, papildyti ar patikslinti jūsų asmens duomenis;
  • Reikalauti sunaikinti jūsų asmens duomenis, kai jie daugiau nėra reikalingi tikslams, kuriems buvo surinkti;
  • Reikalauti sunaikinti jūsų asmens duomenis, jeigu jie tvarkomi neteisėtai arba kai atšaukiate savo sutikimą arba jo neduodate, kai jis yra būtinas dėl asmens duomenų tvarkymo;
  • Nesutikti su jūsų asmens duomenų tvarkymu arba atšaukti anksčiau duotą sutikimą;
  • Reikalauti sustabdyti (išskyrus saugojimą) jūsų asmens duomenų tvarkymo veiksmus, jeigu vyksta ginčai arba reikia patikrinti asmens duomenų tvarkymo duomenų tikslumą ar teisėtumą. Taip pat tais atvejais, kai mums nebereikia jūsų asmens duomenų, bet jūs nenorite, jog mes juos sunaikintume;
  • Reikalauti pateikti, jeigu tai techniškai įmanoma, pagal jūsų duotą sutikimą ar sutarties vykdymo tikslais surinktus jūsų asmens duomenis lengvai skaitomu formatu arba prašyti juos perduoti kitam asmens duomenų valdytojui;
  • Su jūsų teisių įgyvendinimu susijusius reikalavimus galite teikti mums asmeniškai paštu ar elektroninio ryšio priemonėmis. Gavę kreipimąsi, galime paprašyti pateikti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus ar kitą reikalingą informaciją susijusią su prašymu;

Gavę jūsų reikalavimą, atsakysime ne vėliau kaip per 14 kalendorinių dienų nuo reikalavimo gavimo ir visų atsakymui pateikti reikalingų dokumentų pateikimo dienos.

Jeigu manysime esant būtinybei, sustabdysime jūsų asmens duomenų tvarkymą, išskyrus saugojimą, iki bus išspręstas jūsų pateiktas prašymas. Jums teisėtai atšaukus duotą susitikimą, mes ne vėliau kaip per 14 kalendorinių dienų nutrauksime jūsų asmens duomenų tvarkymo veiksmus.

Nesutikdami su mūsų veiksmais arba atsakymu į jūsų kreipimąsi, jūs mūsų veiksmus ir sprendimus galite skųsti valstybinei institucijai.

Jūs galite kreiptis

Daugiau reikalingos informacijos visais šioje Privatumo politikoje aptariamais klausimais suteiksime el. paštu hello@talentlab.lt .

Jeigu norite pateikti skundą dėl mūsų atlikto asmens duomenų tvarkymo pateikite jį raštu, nurodydami kuo daugiau tikslingos informacijos, naudodamiesi šios Privatumo politikos punkte 9.1. pateiktais kontaktiniais duomenimis. Bendradarbiausime ir stengsimės nedelsiant išspręsti visus rūpimus klausimus.

Jeigu manote, kad remiantis BDAR jūsų teisės buvo pažeistos, galite pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, nors mes stengsimės išspręsti visus kilusius ginčus kartu su jumis.

Kaip bus keičiama ši asmens duomenų Privatumo politika

Visi mūsų asmens duomenų Privatumo politikos pokyčiai bus skelbiami mūsų internetinėje svetainėje. Naujos Privatumo politikos sąlygos gali būti paskelbtos interneto svetainėse ir jums gali reikėti su jomis susipažinti ir sutikti tam, kad galėtumėme ir toliau naudotis interneto svetainėmis ir mūsų teikiamomis paslaugomis.

Privatumo politikos paskelbimo data 2018 m.  gegužės 25 d.